Sivut

24/09/2012

Vinksvinks

Bocas del Toron tönöasumuksia
On aika pakata rinkka taas kokoon (miksi se on aina pakko räjäyttää ympäri hostellihuonettaaa?), muutama kommentti ja yhteenveto täällä pyörimisestä:

- Visa Electron toimii ja ei toimi. Perjantaina toimi, mutta sunnuntaina sitten ei maatti kuulemma sitä pysty lukemaan. Mastercard toimi kummallakin kerralla. Suosittelen dollareiden roudaamista mukaan jo muualta.
- Kauppoja on joka nurkassa, joten budjettimatkalainen voi kokkailla safkansa itse halvemmalla.
- Saarelta löytyy myös apteekki, posti, sairaala jne. Nykyään myös lentokenttä laiskoille (lennot Panama Citystä väliltä 80-120 dollaria, riippuen ilmeisesti ajankohdasta ja siitä ostaako piletit netistä tms.
- Colonilta on todella helppo päästä muille saarille, vaihtoehtoisesti suosittelen Bastimentosilla yöpymistä mikäli haluaa pois hulinasta.
- Hotellit/hostellit ovat melko kalliita, varaudu maksamaan dormista about 10 dollaria/yö tai 20-40dollaria privaattihuone. Voin suositella Hotel Hansia rantakadun varressa. Tilava privahuone 23-25 dollaria, lämmin vesi, wifi, yhteiskeittiö.

Tässä vielä nimimerkki Tiukun kommentti, josta saattaa olla hyötyä tänne pyrkiville travellereille:

"Ruoka Bocas del Torolla on tosiaan melko kallista: turistilisä kiinalaisten monopolisoimalla saarella. Muualla Panamassa elintarvikkeet sen sijaan ovat halpoja. 

Mutta löytyy Isla Colonilta pari halpaakin ruokapaikkaa. Pääkadun sivukadulla (Avenida Cental tai D?) on huomaamaton pikkuravintola, missä ateriat maksaa 4 USD. Samassa korttelissa pääkadulla on hieno ravintola terasseineen. 

Isla Colonillakin on aivan ihania rantoja, saaren pohjoispäässä. Merenkäynti siellä on vähäistä, joten rannoilla voi hyvin pulikoida. Jos oikein tykästyy Boca del Dragon rantoihin, sinne voi majoittuakin halpaan ja rauhalliseen majataloon. Ainoa miinus on ruokakaupan puute ja kalliit ravintolat.

Itse kävin tuolla samalla Bastimentosin rannalla (Lizard Beach). Se patikkamatka yli metsän ja kukkuloiden oli niin hirveä, etten halunnut palata samaa reittiä. Kävelin siis itään seuraavalle rannalle. Sekin matka oli melko hurja - lähinnä siksi, etten tiennyt etäisyyksistä mitään eikä reitin varrella näkynyt ristin sielua - mutta toisaalta jännä. Oli ihan Survivor-fiilis. Perillä odotti toinen maailma: luksusranta pakettimatkailijoineen. Ekat ihmiset joihin törmäsin puhuivat vielä suomea... Mutta suosittelen lämpimästi tätä saaren kiertomatkaa jalan. Jos olisin tullut veneellä suoraan luksusrannalle (Long Beach), olisin joutunut maksamaan pääsymaksun."


2 comments:

  1. Anonymous9/24/2012

    Netin kautta varattuna lennot Panama Citystä ei olleet kuin 80 USD/naama, ollaan muutaman viikon päästä mestoilla ja päätettiin säästää yksi bussissaistumispäivä siinä. :)

    ReplyDelete
  2. Kiitos vinkistä! Korjaan tota hintaluokkaa vähän kunhan pääsen taas kunnon koneen äärelle :D tuo 120dollaria oli tieto vain toisilta travellereilta joten voi olla etteivät ostaneet netin kautta.

    ReplyDelete